Εκδήλωση για τα Μικροπλαστικά National Geographic

Εκδήλωση για τα Μικροπλαστικά National Geographic οργανώνει το ΥΠΑΙΘ διαδικτυακά με συμμετοχή ερευνητή σε ωκεανογραφική αποστολή του National Geographic στον Ειρηνικό Ωκεανό. Η εκδήλωση αυτή επικοινωνείται με το υπ ‘αριθμ. 120101/ΓΔ4/30-09-2022 έγγραφο του ΥΠΑΙΘ και έχει ως θέμα:

Ενημερωτική τηλεδιάσκεψη για τα μικροπλαστικά από συμμετέχοντα σε ωκεανογραφική αποστολή του National Geographic στον Ειρηνικό Ωκεανό

Σχ.: Η υπό στοιχεία 1614/Υ1/08-01-2020 Απόφαση της Υπουργού και των Υφυπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων (Β΄ 8)

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και της βιωματικής μάθησης, σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022, και ώρα 11:00, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική παρουσίαση, σε ζωντανή σύνδεση, από τον εξερευνητή Δρ. Θοδωρή Αναγνωστόπουλο, ο οποίος συμμετέχει σε ωκεανογραφική αποστολή του National Geographic και του Ocean Exploration Trust με τίτλο: «Από την Ακτή ως την Άβυσσο: Εξερευνώντας την υδρόβια κληρονομιά και την ρύπανση από μικροπλαστικά στα κύρια νησιά της Χαβάης».

Η παρουσίαση προβλέπεται να διαρκέσει περίπου τριάντα λεπτά, θα πραγματοποιηθεί μέσα από το εξερευνητικό πλοίο Nautilus και θα αφορά στο θέμα των μικροπλαστικών στους ωκεανούς, το οποίο αποτελεί μία από τις θεματικές ενότητες της αποστολής.

Η εν λόγω ενημερωτική παρουσίαση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές/- ήτριες Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης. Η παρακολούθησή της είναι προαιρετική και μπορεί να πραγματοποιηθεί με απόφαση του/της Διευθυντή/ντριας και του Συλλόγου Διδασκόντων, οι οποίοι λαμβάνοντας υπόψη την υποδομή της σχολικής μονάδας, θα επιλέξουν τις τάξεις ή τα τμήματα που θα παρακολουθήσουν την ενημέρωση, χωρίς να διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μονάδας.

Μετά το πέρας της παρουσίασης, οι εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν γραπτές ερωτήσεις εκ μέρους των μαθητών/τριών τους πάνω στο θέμα της παρουσίασης, της αποστολής ή της ζωής των εξερευνητών στο Nautillus.

Η παρακολούθηση μπορεί να γίνει στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://us02web.zoom.us/j/85125938336?pwd=Rmp3NG9Pci9jWm1NWEc1TWVGV2dodz09

Εκδήλωση για τα Μικροπλαστικά National Geographic οργανώνει το ΥΠΑΙΘ διαδικτυακά με συμμετοχή ερευνητή σε ωκεανογραφική αποστολή του National Geographic στον Ειρηνικό Ωκεανό. Η εκδήλωση αυτή επικοινωνείται με το υπ ‘αριθμ. 120101/ΓΔ4/30-09-2022 έγγραφο του ΥΠΑΙΘ που βρίσκεται στον υπερσύνδεσμο:

https://drive.google.com/file/d/1ffZcAPxkXe2S6mtQF8LMpxZDXoCVimBl/view?usp=sharing

Μοιράστε το άρθρο

Facebook
Twitter
Linkedin
Pinterest

Σχολιάστε