Πράττουν παρανόμως νομοθετούν εκ των υστέρων

Πράττουν παρανόμως νομοθετούν εκ των υστέρων. Για ποιο λόγο εάν ήταν βέβαιοι ότι έπραξαν σωστά ;

Σε ένα παντελώς άσχετο νομοσχέδιο εκείνο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο:

«Διατάξεις για απλοποίηση περιβαλλοντικής αδειοδότησης, θέσπιση πλαισίου για ανάπτυξη των Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων, αντιμετώπιση ενεργειακής κρίσης, προστασία του περιβάλλοντος και λοιπές διατάξεις»

σκέφτηκαν οι έχοντες την πολιτική ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων να εισάγουν άρθρα που ασχολούνται με τα της Εκπαίδευσης.

Και τούτο διότι μέχρι πρότινος, σκέφτηκαν, δεν έχουμε καταθέσει νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στο Ελληνικό Κοινοβούλιο!!!

Και αποφάσισαν οι έχοντες την πολιτική ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων: Βρε αδελφέ ας καταθέσουμε και εμείς μια τροπολογία αφού δεν έχουμε καταθέσει νομοσχέδιο πρόσφατα,  για να βοηθήσουμε την Ελληνική Εκπαίδευση!!!

Και κατέθεσαν την τροπολογία στις 27 Ιουλίου 2022:

  • δώδεκα (12) ημέρες μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων που πραγματοποιήθηκε την 15η Ιουλίου 2022, και
  • έξι (6) ημέρες μετά τη δημοσίευση τού νόμου 4957/2022,  σε ΦΕΚ, την 21η Ιουλίου 2022 .

Σε αυτόν τον νόμο των τετρακοσίων ογδόντα εννέα (489) άρθρων που ακόμη δε στέγνωσε το μελάνι των υπογραφών, κανείς από όλους αυτούς που έχουν την πολιτική ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας και με κάθε αφορμή εξωτερικεύουν με τα λόγια τους, με τα έργα τους, με τα έγγραφά τους, τη δυσπιστία και την απαξίωση προς τους εκπαιδευτικούς, δε σκέφτηκε ότι πρέπει να αλλάξει η σειρά επιλογής των στελεχών εκπαίδευσης με την ύπαρξη ενός ακόμη άρθρου.

Η σειρά επιλογής των στελεχών εκπαίδευσης σύμφωνα με το άρθρο 232 του Νόμου 4823/2021 αναφέρεται στον υπερσύνδεσμο:

https://vaspapachristou.gr/σειρά-επιλογής-στελεχών-εκπαίδευσης/

 

Χρειάστηκαν μόλις δώδεκα μέρες για να καταλάβουν ότι πρέπει να προβούν σε αλλαγή του άρθρου 232 του Νόμου 4823/2021!!!

Και το πράττουν αυτό με τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο!!!

Πολλά θα μπορούσε να γράψει κάποιος για αυτή την αλλοπρόσαλλη τακτική.

Να καταθέσει την άποψή του πλήρως αιτιολογημένα βασιζόμενος στην κοινότατη λογική.

Αλλά ποιο το νόημα άραγε;

Έχουν καταθέσει τα διαπιστευτήριά τους στην εκπαιδευτική κοινότητα που γνωρίζει και καταλαβαίνει και δεν εκπλήσσεται πια!!!

Το μόνο σίγουρο είναι ότι είναι δεν γνωρίζουν το τι πράττουν!!!

Δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία για αυτό το αλαλούμ

Και ένα απλό ερώτημα που αναδεικνύεται από την νέα τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων:

Κατά πόσο άραγε, από νομικής πλευράς, είναι νόμιμη η επιλογή και η τοποθέτηση των Διευθυντών Διευθύνσεων όταν βασίστηκε στο άρθρο 232 του νόμου 4823/2021 που εκ των υστέρων (μέσα σε δώδεκα μέρες) τροποποιείται;

Δηλαδή:

όλες οι αποφάσεις επιλογής και τοποθέτησης των Νέων Διευθυντών Διευθύνσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων μνημονεύουν και το άρθρο 232 του νόμου 4823/2021, που αναφέρεται στη σειρά επιλογής και τοποθέτησης των στελεχών εκπαίδευσης.

Οι αποφάσεις και οι πράξεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων – πρόσκλησης, επιλογής και τοποθέτησης- των Διευθυντών Διευθύνσεων, βασίζονται και στο άρθρο 232 του νόμου 4823/2021,  που όμως τον έχουν ακυρώσει κατά τη στιγμή που πραγματοποιήθηκαν.

Είναι λοιπόν νόμιμη η Επιλογή και Τοποθέτηση των Νέων Διευθυντών Διευθύνσεων όπως ανακοινώθηκε την 19η Ιουλίου 2022;

Και τώρα έρχεται η τροπολογία στο άρθρο 232 του νόμου 4823/2021 που διαφοροποιεί, μόνον για την πρώτη φορά ισχύος του νόμου, δηλαδή για φέτος το 2022, τη σειρά επιλογής των στελεχών εκπαίδευσης.

Δηλαδή αφού καταπατήθηκε και ακυρώθηκε ο νόμος από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έρχεται εκ των υστέρων να τον τροποποιήσει για να εμφανιστεί ως νόμιμη η όλη διαδικασία.

Πράττουν παρανόμως νομοθετούν εκ των υστέρων, για να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα επί της διαδικασίας που ακολουθήθηκε. Ισχύει άραγε;

Μοιράστε το άρθρο

Facebook
Twitter
Linkedin
Pinterest

Σχολιάστε