Δημιουργία κωδικού για υποβολή Μηχανογραφικού 2023

Δημιουργία κωδικού για υποβολή Μηχανογραφικού 2023 από την Δευτέρα 19 Ιουνίου μέχρι και την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023 ανακοίνωσε το ΥΠΑΙΘ.

Παραθέτουμε:

Το Δελτίο Τύπου του ΥΠΑΙΘ

Το έγγραφο του ΥΠΑΙΘ (προς τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων)



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημιουργία κωδικού ασφαλείας υποψηφίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για την υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου(Μ.Δ.) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου(Π.Μ.Δ.) για εισαγωγή σε Δημόσια ΙΕΚ έτους 2023

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι οι υποψήφιοι (ΓΕΛ – ΕΠΑΛ) που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο (ΜΔ) ή και Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο ( Π.Μ.Δ ) θα μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους

από την Δευτέρα 19 Ιουνίου μέχρι και την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023 για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

Στις ίδιες ημερομηνίες μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους και οι φετινοί τελειόφοιτοι που δεν έχουν υποβάλει αίτηση δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2023, προκειμένου να δημιουργήσουν κωδικό ασφαλείας (password) για την υποβολή Π.Μ.Δ.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Α. Από την Δευτέρα 19 Ιουνίου, πρέπει να προσέλθουν στο Λύκειό τους για να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) οι παρακάτω υποψήφιοι:

– Όσοι  έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2023, και κατέχουν ή αποκτούν απολυτήριο (οι υποψήφιοι ΓΕΛ) και απολυτήριο και πτυχίο (οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ), προκειμένου στη συνέχεια να υποβάλουν Μ.Δ. για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή/και Π.Μ.Δ. για την εισαγωγή τους σε δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.). Σημειώνεται ότι στην περίπτωση που κάποιος υποψήφιος υποβάλει Μ.Δ και Π.Μ.Δ. ο προσωπικός κωδικός ασφαλείας (password) θα είναι ο ίδιος.

– Όσοι απόφοιτοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ τα έτη 2021 ή 2022, διεκδικώντας φέτος το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, προκειμένου να υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο. Επισημαίνεται ότι οι απόφοιτοι που είναι υποψήφιοι για το 10%, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση. Οι υποψήφιοι αυτοί δεν έχουν τη δυνατότητα ή δικαίωμα να εξεταστούν ξανά σε ειδικό μάθημα ή στα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ, αλλά συνυπολογίζονται τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση.

– Οι τελειόφοιτοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕ.Λ.) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.)  έτους 2023 που δεν συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις αλλά επιθυμούν να υποβάλλουν Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο για την εισαγωγή τους σε δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.).

Επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι θα υποβάλουν το Μ.Δ. και το Π.Μ.Δ. κατά το ίδιο χρονικό διάστημα το οποίο θα ανακοινωθεί αργότερα.

Β. Υπενθυμίζεται  ότι οι υποψήφιοι που είχαν δηλώσει συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις 2023 και παραπέμπονται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, καταθέτουν μηχανογραφικό μετά τις επαναληπτικές εξετάσεις, οπότε και θα μπορέσουν να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).



 

Το υπ’ αριθμ. 67862/Α3/16-06-2023 έγγραφο του ΥΠΑΙΘ (προς τους Διευθυντές των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) με θέμα:

Εφαρμογή Μηχανογραφικού Σχολικής Μονάδας για τη δημιουργία κωδικού ασφαλείας των υποψηφίων για την ηλεκτρονική υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.) και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου (Π.Μ.Δ.)

 Σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023, θα μπορείτε να εισέλθετε ως Σχολική Μονάδα στην ιστοσελίδα https://school.it.minedu.gov.gr προκειμένου να αποδοθεί κωδικός ασφαλείας στους:

  • Τελειόφοιτους και απόφοιτους που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το έτος 2023, προκειμένου να υποβάλλουν Μηχανογραφικό Δελτίο για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή/και Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ.
  • Τελειόφοιτους που δε συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το έτος 2023, προκειμένου να υποβάλλουν Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ.
  • Απόφοιτοι με την κατηγορία 10% που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις χωρίς νέα εξέταση για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το έτος 2023, προκειμένου να υποβάλλουν Μηχανογραφικό Δελτίο για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Για την είσοδο στην εφαρμογή του Μηχανογραφικού Σχολικής Μονάδας, θα χρησιμοποιήσετε τον 7- ψήφιο κωδικό της Σχολικής σας Μονάδας, καθώς και τον Κωδικό Ασφαλείας της προηγούμενης σχολικής χρονιάς. Σε περίπτωση απώλειας του κωδικού ασφαλείας, παρέχεται η δυνατότητα ορισμού νέου κωδικού μέσω της επιλογής «Ξέχασα τον Κωδικό Ασφαλείας».

Στην εφαρμογή εμφανίζονται σε μια λίστα όλοι οι τελειόφοιτοι της Σχολικής Μονάδας, καθώς και όσοι απόφοιτοι υπέβαλαν αίτηση-δήλωση συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Δεν εμφανίζονται οι απόφοιτοι με την κατηγορία του 10% που μπορούν να προστεθούν, εφόσον προσέλθουν στη Σχολική Μονάδα για απόκτηση κωδικού ασφαλείας υποψηφίου.

 

Ενέργειες Διευθυντών Λυκείων:

  • Ταυτοποίηση του κάθε υποψηφίου, που προσέρχεται στο Λύκειο για τη δημιουργία κωδικού ασφαλείας με βάση τα δικαιολογητικά που αναφέρονται στις σχετικές εγκυκλίους της Διεύθυνσης Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων για τη δημιουργία κωδικού ασφαλείας για την ηλεκτρονική υποβολή Μ.Δ. ΓΕΛ/ΕΠΑΛ και Π.Μ.Δ. Επισημαίνεται ότι ο κωδικός ασφαλείας πρέπει να δημιουργηθεί από τον υποψήφιο και να τον γνωρίζει αποκλειστικά ο ίδιος. Επιπλέον ο υποψήφιος εκτός από τη ορισμό του κωδικού ασφαλείας θα καταχωρίσει και ένα προσωπικό του email (εφόσον διαθέτει). εφόσον διαθέτει).
  • Κατηγοριοποίηση του υποψηφίου σε Eιδική Κατηγορία, που αφορά στους υποψηφίους που υποβάλλουν ηλεκτρονικό Μηχανογραφικό Δελτίο για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και συγκεκριμένα: α) τους υποψηφίους εκκλησιαστικών Λυκείων και β) τους Έλληνες πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, για όσους από τους υποψηφίους προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά σύμφωνα με τις σχετικές εγκυκλίους της Διεύθυνσης Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων για τη δημιουργία κωδικού ασφαλείας για την ηλεκτρονική υποβολή Μ.Δ. ΓΕΛ/ΕΠΑΛ, προκειμένου να υπαχθούν στις ειδικές κατηγορίες για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
  • Παρακολούθηση της λίστας υποψηφίων, σχετικά με την υποβολή του ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού Δελτίου (εφόσον διαθέτει). μετά την ημ/νία ενεργοποίησης της εφαρμογής του Μηχανογραφικού Δελτίου υποψηφίων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση), όπου θα εμφανίζονται τα ακόλουθα σύνολα:
    1. Ο συνολικός αριθμός υποψηφίων που έχουν την δυνατότητα να υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο.
    2. Ο συνολικός αριθμός υποψηφίων που έχουν προσωρινό Μηχανογραφικό Δελτίο, αλλά δεν το έχουν υποβάλει.
    3. Ο συνολικός αριθμός υποψηφίων με υποβληθέν ηλεκτρονικό Μηχανογραφικό Δελτίο.

 

Επισημαίνεται ότι ο ρόλος των Διευθυντών είναι ιδιαίτερα σημαντικός στη διαδικασία αυτή, αφού έχουν την απόλυτη ευθύνη για τη διαδικασία της ταυτοποίησης των υποψηφίων και της εποπτείας της δημιουργίας του κωδικού ασφαλείας από τους υποψηφίους. Επιπλέον θα πρέπει να ειδοποιήσουν, πριν την λήξη της ημερομηνίας υποβολής των Μηχανογραφικών Δελτίων τους υποψηφίους που έχουν προσωρινά αποθηκευμένο μηχανογραφικό δελτίο στην εφαρμογή και δεν το έχουν υποβάλει.

Τέλος, αναφέρεται ότι ο κωδικός ασφαλείας που θα ορίσει ο υποψήφιος μέσω της εφαρμογής Μηχανογραφικού Σχολικής Μονάδας θα είναι ο ίδιος και για τις δύο εφαρμογές Μηχανογραφικού Δελτίου και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου.

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

 ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ

 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΡΥΦΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

Το υπ’ αριθμ. 67862/Α3/16-06-2023 έγγραφο του ΥΠΑΙΘ με θέμα:

Εφαρμογή Μηχανογραφικού Σχολικής Μονάδας για τη δημιουργία κωδικού ασφαλείας των υποψηφίων για την ηλεκτρονική υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.) και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου (Π.Μ.Δ.)

που βρίσκεται στον υπερσύνδεσμο:

https://drive.google.com/file/d/1Vh9BJn8w0e3uIWacl6Ai1hDDJx8RCYOA/view?usp=sharing

Μοιράστε το άρθρο

Facebook
Twitter
Linkedin
Pinterest

Σχολιάστε